کابل شبکه

کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد ؟

کابل شبکه یکی از اجزای شبکه سیمی می باشد در واقع برای به هم پیوستن اجزای تشکیل دهنده یک شبکه از کابل سیمی استفاده می شود . کابل ها همانند سیم تلفن می باشند و معمولا از 4 زوج سیم به هم تابیده تشکیل شده اند . علت به هم تابیدگی سیم کابل ها خنثی نمودن نویز های محیطی می باشد .

کابل ها را می توانید به صورت سیم های طویل تهیه کنید و یا اینکه برای هر قسمت شبکه کابلی بااندازه مورد نیاز که در دو سر آن کانکتور قرار دارد تهیه کنید .امروزه از کابل هایی با نام اس تی پی STP و یو تی پی UTP استفادهمی شود که نوع اس تی پی بدون روکش محافط و یو تی پی دارای روکش محافظ است .

استفاده از کابل شبکه در شبکه های محلی LAN مورد نیاز است بنابراین در ادامه به بررسی انواع کابل شبکه و معایب و مزیت های آن می پردازیم تا مناسب ترین کابل شبکه را انتخاب کنید .

انواع کابل شبکه

انواع کابل شبکه؟

کابل ها تفاوت هایی از لحاظ کارایی ، سرعت و فرکانس با یکدیگر دارند که در ادامه به معرفی انواع آنها می پردازیم . براسا کلی کابل ها به سه دسته اصلی :

  1. کابل کواکسیال
  2. کابل زوج به هم تابیده  (Twisted Pair)
  3. کابل فیبر نوری

کابل زوج به هم تابیده (Twisted Pair)

کابل های شبکه بر اساس ویژگی های متفاوت سرعت ، فرکانس و غیره به چند دسته مختلف تقسیم می شود .

که این دسته ها با نام های CAT1 تا CAT8 نام گذاری شده اند . که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند .

کابل شبکه CAT1 : کابل شبکه شامل دو جفت سیم است که در اصل برای انتقال صدا و  در کابل های تلفن استفاده می شود .

کابل شبکه CAT2: این کابل از دو جفت سیم برای انتقال داده استفاده می شود که داده ها را با سرعت چهار مگابایت بر ثانیه انتقال می دهد .

کابل شبکه CAT3: کابل شبکه کت 3 که برای انتقال داده و صوت مورد استفاده قرار میگیرد چهار جفتی بوده و دارای سرعتی معادل 10 مگابایتی می باشد .

کابل شبکه CAT4 : این کابل 4 جفتی بوده و سرعتی برابر 16 مگابایت بر ثانیه دارد .

کابل شبکه CAT5:  این کابل که یکی از انواع قدیمی کابل اترنت می باشد سرعتی معادل 10 تا 100 مگابایتی را می تواند ارائه کند .البته هر چه طول کابل کوتاه تر باشد سرعت بیشتری را تجربه خواهید کرد. اما با رشد تکنولوژی و به روز شدن کابل های شبکه دیگر کمتر ازین کابل استفاده می شود .

کابل شبکه CAT6: کابل های کت 6 ابتدا قابلیت ساپورت فرکانس 250 مگاهرتزی را داشتند که بعد ها با پیشرفت و به روز رسانی و پدید آمدن مدلهای CAT6e و CAT6a قابلیت انتقال تا 650 مگاهرتز نیز برای آنها امکان پذیر شد .

کابل CAT7 : این کابل یکی از بروز ترین انواع کابل شبکه می باشد که امکان انتقال اطلاعات تا 600 مگاهرتز فرکانس را دارا می باشد و سرعتی معادل 10Gbps  را دارد . 

کابل شبکه فیبر نوری

کابل های شبکه از نوع فیبر نوری که بیشتر از جنس شیشه تولید می شوند برای شبکه های کوچک مورد استفاده قرار نمی گرد و بیشتر در شبکه هایی همچون بیمارستان و فرودگاهها مورد استفاده قرار میگیرد . ظرفیت و سرعت بالای این کابلها در انتقال اطلاعات آنها را به یکی از مهم ترین انواع کابل شبکه تبدیل کرده است جالب است بدانید این کابلها قابلیت انتقال سیگنال نوری را نیز دارد .

کابل های فیبر نوری دارای دو حالت مناسب برای مسافت های زیاد و مکان های بزرگ همچنین حالت مناسب برای مکانهای کوچکتر با ظرفیت بالاتر وجود دارد .

کابل کواکسیال

امروزه از کابل های کواکسیال غالبا برای آنت تلویزیون استفاده می شود .که ابتدا ترین کاربرد آنها در انتقال اخبار و اطلاعات در دنیا در سال 1936 بوده است .

کابل کواکسیال پهنای باند زیادی دارد و نویز زیادی را ببه خود نمی گیرد همچنین قیمت آن مقرون به صرفه بوده و به راحتیی و یا هزینه ای اندک می توان آن را نصب کرد .

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *