شبکه چیست؟
به ارتباط بین افراد یا گروه های خاصی که قادر به اشتراک گذاری مطالب با یکدیگر هستند شبکه گفته می شود .همین مفهوم در شبکه های کامپیوتری (شبکه دیتا ) به ارتباط میان دو یا چند کامپیوتر ، چاپگر و غیره گفته می شود که اطلاعات را به شکل قابل فهم به اشتراک میگذارند. در مفهوم تخصصی تر شبکه های کامپیوتری شامل گره هایی می باشند که دستگاههای دیجیتالی و کامپیوتر ها می توانند از طریق لینکها و ارتباطات فیزیکی (سیمی و بی سیم)، پیامها را بین گرهها جابهجا کنند.
آی تینگ که در زمینه نصب و راه اندازی شیکه های کامچیوتری فعالیت دارد شما را با ای مفهوم بیشتر آشنا می سازد ضمنا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می توانید با ما در ارتباط باشید .
به گروهی از سیستمهای کامپیوتری و تجهیزات سخت افزاری کامپیوتری که ارتباطات و اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی را در بین طیف وسیعی از کاربران ایجاد کنند شبکه کمپیوتری گفته می شود . تجهیزاتی مانند رایانههای شخصی، تلفن، سرورها و تجهیزات سختافزاری که ابتدا و انتهای شبکه کامپیوتری باشند گره یا نود گفته می شود.
مهم ترین اهداف و مزایای شبکه های کامپیوتری
- سهولت در انتقال دادهها
با ایجاد شبکه کامپیوتری به راحتی می توانید دیتاهای مختلف را در کمترین زمان بین کامپیوتر های متفاوت انتقال دهید .
- به اشتراک گذاشتن منابع
به راحتی می توانید منابع مورد نظر خود را بین اجزای شبکه به اشتراک بگذارید .
- صرفهجویی در هزینهها
علاوه بر صرفه جویی در زمان که از مهم ترین مزیت های شبکه می باشد صرفه جویی در هزینه هایی همچون عدم استفاده از پست، نقل و انتقال پول، کم شدن تجربه مجدد و… نیز از مزیت های دیگر شبکه های کامپیوتری است .
- افزایش اطمینان در کاربران
- عدم اهمیت بعد فاصله
بعد فاصله در شبکه کامپیوتری اهمیت و مشقت خود را ا دست می دهد زیرا با استفاده از آن شما می توانید در کمترین زمان ممکن به اطلاعاتی که در دورترین نقاط به شما قرار دارد دسترسی یابید .
- پشتیبانی و مدیریت مرکزی
- بهروز بودن اطلاعات
- افزایش کارآمد بودن سیستم
پشتیبانی و مدیریت مرکزی ، به روز بودن اطلاعات ، افزایش کارامد بودن سیستم از دیگر مزایای شبکه کامپیوتری است .
مهم ترین کاربرد های شبکه
- کاربرد تجاری
- کاربرد خانگی
- کاربردهای همراه
کاربرد تجاری
مدیریت و تصمیم گیری به خصوص برای واحد های تجاری بزرگ می تواند کار سختی باشد بنابراین راه حلی باید در نظر بگیریم تا بتوان بازدهی فعالیت های بخش های مختلف را به طور کامل بررسی کرد از طریق شبکه می توان تمام اطلاعات و فرایند های انجام شده در بخش های مختلف بازاریابی، واحد فروش، مالی، تولید، خدمات پس از فروش و… را به راحتی مشاهده و تصمیم گیری درستی در این زمینه اتخاد کرد.
همچنین با کمک شبکه های کامپیوتری هزینه های مجموعه نیز کاهش می باید و گاها در کاهش تعداد پرینتر ها و کامپیوتر ها تاثیر دارد .
کاربرد خانگی
با وجود رایانه ها در خانه و همچنین تلفن های هوشمند مانند تبلت ، آی پد ، تلفن همراه و غیره و گسترش فعالیت های روزانه از طریق شبکه اینترنت به طوریکه به راحتی و تنها با چند کلیک افراد می توانند اجناس و همچنین خدمات مورد نیاز خود را خریداری و رزرو نمایند . که این موضوع از مهم ترین کاربرد های خانگی تجارت الکترونیک هست. در این سیستم، داده مرکزی حذف و اطلاعات در کامپیوتر تکتک کاربران ذخیره میشود و سبب میشود هر فرد لیستی از افراد مجاور خود داشته باشد.
همچنین سرچ کردن در مورد مسائل مختلف و اموزش های متفاوت نیز بخ راحتی در بستر اینترنت انجام می شود.
کاربرد های همراه
رشد سریع کامپیوتر های همراه در صنعت دیجیتال بسیار چشمگیر بوده است به طوری که برای ارتباط این کامپیوتر های بی سیم با یکدیگر باید به دنبال شبکه های بی سیم باشیم .به وجود آمدن دفتر های سیار از مزایای این شبکه های بی سیم می باشد . این شبکه ها حتی در امور حمل و نقل نیز تحول زیادی به وجود آورده است و از نظر نظامی نیز اهمیت زیادی دارند.
تاثیر گسترش شبکه در تحقیقات علمی
استفاده از ابر کامپیوتر ها در گذشته برای تحقیقات و محاسبات پیچیده از مشکلات تحقیقات علمی بود که هزینه های زیادی را شامل می شد اما امروزه با گسترش شبکه های کامپیوتری پردازش های موازی رواج یافته امروزه میتوان بهراحتی از امکانات و دسترسیهای شبکههای بزرگ برای تحلیل و پردازش اطلاعات مختلف و همانندسازی شرایط حقیقی در تحقیقات و پروژههای علمی استفاده کرد.
اشتراک گذاری و پخش تحقیقات نیز از طریق شبکه های کامپیوتری به راحتی انجام می شود . اما به دلیل وجود ضریب خطا نمی توان برای کاربردهای پیچیده ای که با جان انسان ها در ارتباط هست ازین تکنولوژی ها استفاده زیادی کرد .
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید